Dobrodošli u naš webshop! Naša nova adresa je Bulevar Mihajla Pupina 6 (preko puta bioskopa *Arena*)

Bulevar Books Bulevar Books

PLATON A NE PROZAK

Autor: MARINOF LU
Izdavač: DERETA DOO
ISBN: 9788664571449
Godina izdanja:
990.00 RSD

Knjiga Platon, a ne prozak pretida postane Biblija pokreta za filozofsko savetovanje.

– KarlinRomano, PhiladelphiaInquirer Magazine 

 

 

Bilo je perioda kada je filozofija imala značaj za običnogčoveka i kada su filozofske ideje bile od koristi. Sokrat je provodio vreme napijaci raspravljajući o značajnim problemima, dok je Lao Ce primenjivaosopstvene teorije na putu ka ličnoj sreći i harmoniji. Sada, na početku novogmilenijuma, jedinstven pokret za filozofsko savetovanje odlučio je dafilozofiju vrati korenima, kombinujući mudrost i praksu kako bi pomogli ljudimada reše svakodnevne probleme. 

 

 

Akoje verovati ovoj knjizi, do rešenja za većinu životnih problema može se doćiprimenom znanja koje su nam preneli klasični filozofi. Marinof zagovarafilozofsko savetovanje kao metod koji ima prednost nad tendencijamapsihijatrije – da pacijentima prepisuje lekove za bilo koju, manju ili veću,mentalnu bolest ili smetnju. Marinof nas vodi kroz PEACE proces putem kojegracionalno možemo pristupiti ljubavnim, poslovnim, porodičnim, pa čak imoralnim problemima. Svako poglavlje začinjeno je citatima značajnih mislilaca,poput Sartra, Lao Cea, Makijavelija i, naravno, Platona. 

Dali bi svet bio bolje mesto ako bi smo zastali i pažljivo analizirali probleme,kao što Marinof predlaže? Nema sumnje da bi. 

 

– RonKaplan, Booklist